Τα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου πραγματοποίησε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Άρτα Ευστάθιος Γιαννούλης

Εφημερίδα Μαχητής Άρτας - 28 Ιουνίου 2019

Σε φιλικό κλίμα, γεμάτο ενθουσιασμό,  τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου


Της ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΤΣΟΥΛΑ

Σε φιλικό κλίμα, γεμάτο υποστήριξη και ενθουσιασμό, πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ στην Άρτα Ευστάθιου Γιαννούλη. Το παρών έδωσαν πολλοί πολιτικοί παράγοντες του τόπου μας, μεταξύ των οποίων και ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, δηλώνοντας με την παρουσία τους στην εκδήλωση την αμέριστη στήριξή τους στο πρόσωπο του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ. Ο κ. Γιαννούλης ευχαρίστησε τους συμπολίτες του για την αγάπη τους και την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του όλα αυτά τα χρόνια και για το γεγονός ότι αγκάλιασαν με ενθουσιασμό την υποψηφιότητά του, όπως ο ίδιος δήλωσε στην ομιλία του. «Σας ευχαριστώ για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που τόσο απλόχερα μου χαρίσατε όλα αυτά τα χρόνια, καθώς και τον ενθουσιασμό με τον οποίο υποδεχθήκατε και αγκαλιάσατε την υποψηφιότητά μου. Πέρασαν ήδη δεκαεφτά χρόνια από τότε που για πρώτη φορά ασχολήθηκα με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μία μακρόχρονη πορεία όπου είχα την τιμή και τη χαρά να συνεργαστώ με πάρα πολλούς από σας και να μοιραστώ μαζί σας ιδέες και ιδανικά. Συνεργαστήκαμε, σχεδιάσαμε από κοινού και υλοποιήσαμε σημαντικές παρεμβάσεις στο χώρο της αυτοδιοίκησης. Το μεγαλύτερο όμως επίτευγμα και σημείο αναφοράς των χρόνων αυτών ήταν ότι καταφέραμε να ενώσουμε την τοπική κοινωνία, αμβλύναμε τις αντιθέσεις που μας χώριζαν και μετατρέψαμε την διαφορετικότητα σε βάση υγιούς συνεργασίας βασισμένη στην εμπιστοσύνη και στην επιδίωξη του κοινού σκοπού, που δεν ήταν άλλος από την καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης των συμπολιτών μας».

Ο υποψήφιος βουλευτής επεσήμανε κατά την ομιλία του πως αρχικά αντιμετώπισε την πρόταση της υποψηφιότητάς του από τον αρχηγό της ΝΔ ως μια πρόκληση, στην οποία αισθάνθηκε ότι πρέπει να ανταποκριθεί επιτυχώς, μιας που η χώρα μας βιώνει δύσκολα προβλήματα, στη λύση των οποίων πιστεύει ακράδαντα ότι μπορεί να συνεισφέρει μέσα από το νέο του ρόλο στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας μας. «Μου έγινε μία πρόταση, την οποία αποδέχθηκα με ενθουσιασμό καθώς αποτελούσε για μένα την καλύτερη επιβράβευση και αναγνώριση των προσπαθειών μου. Μία πρόταση αλλά ταυτόχρονα και ένα μεγάλο στοίχημα να ανταποκριθώ στις προσδοκίες και να δικαιώσω τον Πρόεδρο και τη Ν.Δ. για την εμπιστοσύνη τους. Μία πρόταση που βάζει τέλος στο χθες και δημιουργεί νέους ορίζοντες πιο ελπιδοφόρους αλλά και πιο αποτελεσματικούς για το μέλλον. Την πρόκληση αυτή και το μεγάλο στοίχημα το αποδέχθηκα. Ήρθε η δική μας ώρα. Στο δρόμο που καλούμαι να διαβώ, θέλω να τον κάνουμε μαζί από την αρχή. Θέλω από τώρα να θεμελιώσουμε μαζί έναν κώδικα τιμής και εμπιστοσύνης που θα μας συντροφεύει τα επόμενα χρόνια. Το γνωρίζω και το γνωρίζετε ότι η πατρίδα μας βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της σύγχρονης ιστορία της. Οι πολίτες κουρασμένοι από μια χαμένη δεκαετία, στέκονται μπροστά σε ένα σταυροδρόμι. Καλούνται να αποφασίσουν ποιο δρόμο θα ακολουθήσει η Ελλάδα την επομένη δεκαετία. Ο ένας δρόμος είναι των εύκολων και ανέξοδων υποσχέσεων, του λαϊκισμού και του κρατισμού, της ανάπτυξης με δανεικά, που χρεοκόπησε και τελικά οδήγησε σε επώδυνα μέτρα για όλους. Εκατοντάδες χιλιάδες νέοι αναγκάστηκαν να φύγουν από την Ελλάδα και οι μεγαλύτεροι είδαν τους κόπους μιας ζωής να χάνονται. Η μεγαλύτερη πλειονότητα των Ελλήνων βρέθηκε ξαφνικά να αντιμετωπίζει τεράστιες δυσκολίες, ακόμη και με τρέχουσες υποχρεώσεις της καθημερινότητας. Το 2015 επικράτησαν δυνάμεις που υποστήριζαν ακριβώς το ίδιο μοντέλο που μας οδήγησε στην κρίση και τα αποτελέσματα είναι ορατά σε όλους; Στασιμότητα στην οικονομία, ακύρωση των μεταρρυθμίσεων σε δημοσιά διοίκηση, παιδεία, απαράδεκτες παρεμβάσεις στο κράτος δικαίου, ανασφάλεια, βία και ανομία στους δημοσίους χώρους και τις γειτονιές, επιζήμιες υποχωρήσεις ακόμη και στα εθνικά θέματα. Και όλα αυτά είναι μερικά μονό από τα στοιχειά που αποτυπώνουν τη σημερινή παρακμή στη οποία καταδίκασαν την χώρα οι υποτιθέμενοι φορείς της ελπίδας.

Ο άλλος δρόμος είναι αυτός της αλήθειας, της ευθύνης και του ρεαλισμού. Είναι ο δρόμος της Ν.Δ. και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο δρόμος που θα απελευθερώσει την Ελλάδα από τα δεσμά του κρατισμού και του λαϊκισμού. Ο δρόμος που θα αντιστρέψει τις πολιτικές που την κατέστησαν ουραγό των αναπτυγμένων κρατών στην Ευρώπη και τον ΟΟΣΑ. Είναι ο δρόμος ο οποίος απέναντι στις ιδεοληψίες που έχουν δοκιμαστεί και αποτύχει παντού, προτάσσει τις αρχές της ανάπτυξης, της αξιοκρατίας της αξιοπιστίας και της εθνικής περηφάνιας. Που δεν ικανοποιείται με μια Ελλάδα χαμηλών προσδοκιών και κλειστών οριζόντων. Αλλά θέλει μια Ελλάδα ισχυρή στην Ευρώπη και στον κόσμο και παράδειγμα για όλους τους λαούς της γειτονιάς μας. Είναι ο δρόμος για να μπει η Πατρίδα μας στην τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα, με την προσδοκία μιας καλύτερης ζωής και ενός καλύτερου αύριο για μας και τα παιδιά μας. Και ο αγώνας μας επικεντρώνεται κυρίως σ’ αυτό. Στη συνειδητοποίηση ότι όχι μόνο αξίζουμε καλύτερα, αλλά ότι μπορούμε καλύτερα».

Κλείνοντας το λόγο του, ο κ. Γιαννούλης αναφέρθηκε στο εθνικό σχέδιο της ΝΔ για τη σωτηρία της χώρα μας, ζητώντας από τους συμπολίτες του να στηρίξουν με την ψήφο τους την υποψηφιότητά του και φυσικά το κόμμα που ο ίδιος εκπροσωπεί. «Μπορούμε όλοι μαζί, να κάνουμε πράξη ένα τολμηρό σχέδιο που θα βελτιώνει τη ζωή όλων των Ελλήνων. Ένα σχέδιο που χτίζει σε όλα όσα έχουμε δεσμευτεί τα τελευταία χρόνια. Ένα ρεαλιστικό σχέδιο. Ένα εθνικό σχέδιο που οικοδομείται γύρω από 10 πεδία για να γίνει η Ελλάδα του μέλλοντος η Ελλάδα που ονειρευόμαστε. Το σχέδιο μας:

- Επιτρέπει σε κάθε έναν από μας να βλέπει το σπίτι του ως χώρο ασφάλειας και θαλπωρής, και όχι σαν πηγή εξόδων και επιβαρύνσεων. Ως αληθινό περιουσιακό στοιχείο και όχι ως βάρος.

- Δημιουργεί νέες δουλειές, καλά αμειβόμενες και σε καλές συνθήκες εργασίας, μέσα από την ενθάρρυνση των επενδύσεων και την ώθηση στην επιχειρηματικότητα και την ιδιωτική πρωτοβουλία.

- Μειώνει τους φόρους και τις εισφορές, αυξάνοντας έτσι το πραγματικό διαθέσιμο όλων των Ελλήνων, και κυρίως εκείνων που δοκιμάστηκαν περισσότερο από την κρίση.

- Εγγυάται την ασφάλεια κάθε πολίτη και προστατεύει το δικαίωμα του να κινείται και να εργάζεται, ο ίδιος και η οικογένεια του, χωρίς φόβο.

- Εξασφαλίζει στους νέους πρόσβαση σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα σύγχρονο, ανοικτό και ποιοτικό, μοχλό της κοινωνικής προόδου και της οικονομικής ανάπτυξης.

- Διασφαλίζει την πρόσβαση όλων των πολιτών σε υψηλού επιπέδου δημόσιες υπηρεσίες υγείας.

- Καθιστά επιτελούς την πολιτεία σύμμαχο των πολιτών, καθώς το κράτος θα έχει στόχο να βελτιώνει την καθημερινότητα τους, να υποστηρίζει τις δραστηριότητές τους και να λογοδοτεί σε αυτούς, αντί να λειτουργεί ως τροχοπέδη στην οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία.

- Διασφαλίζει την κοινωνική αλληλεγγύη, δημιουργώντας ευκαιρίες για όλους, ώστε κανείς να μην υποχρεώνεται να ζει σε συνθήκες φτώχειας, ανασφάλειας και φόβου για το μέλλον.

- Προστατεύει πραγματικά το περιβάλλον, όχι μόνον για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλά και ως αυτονόητη προϋπόθεση μιας καλύτερης ζωής για όλους μας.

- Προωθεί την ισορροπία μεταξύ εργασίας και οικογενειακής και προσωπικής ζωής. Ώστε ο καθένας να μένει ικανοποιημένος από την καθημερινότητά του, να γίνεται περισσότερο παραγωγικός, και να βελτιώνει το επίπεδο ζωής του και την οικογενειακή ευημερία του».

Share:

Διαβάστε επίσης