Συνέντευξη στην εκπομπή ΛΟΓΟΣ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ

31 Ιαν 2018

"Είχαμε το πολίτικο κόστος αλλά τα καταφέραμε”

Ο Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά Άρτας και Πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ Ηπείρου, Πρέβεζας Άρτας Ευστάθιος Γιαννούλης μιλώντας στην εκπομπή ‘’ΛΟΓΟΣ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ” το βράδυ της Τρίτης αναφέρθηκε στις διαδικασίες που έγιναν για το Εργοστάσιο Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Ηπείρου αλλά και στο ενδεχόμενο να δεχτεί τα απορρίμματα της Κέρκυρας.

”Δύσκολο το πρόβλημα με την Κέρκυρα”

Όπως είπε ”όσον αφορά το εργοστάσιο εμείς τον Αύγουστο θα ξεκινήσουμε την δοκιμαστική λειτουργία και τέλος του χρόνου το εργοστάσιο θα είναι έτοιμο. Περίπου στον έναν χρόνο θα είμαστε έτοιμοι. Αυτό που διαπιστώνω είναι πραγματικά λυπηρό, στην Ελλάδα του 2018 να μην υπάρχουν οι υποτυπώδες υποδομές και ιδιαίτερα σε προορισμούς όπως η Κέρκυρα. Το πρόβλημα είναι δύσκολο για την Κέρκυρα γιατί όλη η Ήπειρος έχει 120.000 τόνους σκουπίδια και το εργοστάσιο αυτή την ικανότητα θα έχει, βεβαία μετά την λειτουργία του ο ιδιώτης θα μπορεί να αυξήσει την χωρητικότητα του. Υπάρχουν 3 ΧΥΤΑ που θα μετατραπούν σε ΧΥΤΥ και θα υποδέχονται τα υπολείμματα”.

”Θέλουμε να βοηθήσουμε…… αλλά δεν γίνεται”

Συνεχίζοντας ο κ.Γιαννούλης υποστήριξε ότι υπάρχει αίτημα από την Κέρκυρα για μεταφορά των απορριμμάτων που έχει κατατεθεί στην Περιφέρεια προσθέτοντας ότι ”Τώρα εμείς δεν έχουμε δεχτεί επίσημα ως ΦΟΣΔΑ κάποιο αίτημα, έχει δεχτεί η Περιφέρεια από την Κέρκυρα από ότι γνωρίζω και με ενημέρωσε η κ. Αντιπεριφερειάρχης θέλω όμως να ξέρουν όλοι ότι και εμείς έχουμε προβλήματα όσον αφορά τις επεκτάσεις των κυττάρων. Δεν είναι ότι δεν θέλουμε να πάρουμε τα απορρίμματα όπως έγινε το καλοκαίρι με την Λευκάδα αλλά δεν γίνεται. Συμπάσχουμε, δώσαμε και εμείς μάχες για να γίνει το εργοστάσιο και να πείσουμε τον κόσμο να το δεχτεί”.

”Είχαμε το πολίτικο κόστος αλλά τα καταφέραμε”

Τέλος ο κ. Γιαννούλης υποστήριξε ότι ”Είχαμε το πολίτικο κόστος και όσοι καταφέραμε να επιβιώσουμε στην πολίτικη εννοώ είμαστε πάλι εδώ και αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα. Η μεταφορά των σκουπιδιών δεν είναι εύκολο πράγμα. Μόνο με την διαδικασία του κατεπείγοντος και ότι κινδυνεύει η δημόσια υγεία μπορούν να δοθούν σε άλλες Περιφέρειες και με αποφάσεις των Αποκεντρωμένων και πάντοτε οι τοπικές κοινωνίες αντιδρούν. Φανταστείτε να πούμε ότι η Ήπειρος θα μεταφέρει τα σκουπίδια της στην Κέρκυρα. Θεωρείτε ότι οι Κερκυραίοι δεν θα αντιδρούσαν; Εμείς συμπαραστεκόμαστε στον Δήμαρχο γιατί ξέρουμε το πρόβλημα. Από εκεί και πέρα όμως για να πεις στην τοπική κοινωνία να δεχτεί απορρίμματα από μια άλλη περιοχή δεν είναι εύκολο”.

Αναδημοσίευση από corfutvnews.gr/

Share:

Διαβάστε επίσης