Στάθης Γιαννούλης: Δημιουργούμε νέους ελπιδοφόρους ορίζοντες και για την Άρτα

Εφημερίδα

Ομιλία κατά την εκδήλωση εγκαινίων του πολιτικού του γραφείου που βρίσκεται στην οδό Σκουφά και Σταματελοπούλου, μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό εκατοντάδων φίλων του

“Ο δρόμος που θα απελευθερώσει την Ελλάδα από τα δεσμά του κρατισμού και του λαϊκισμού eίναι ο δρόμος της Ν.Δ. και του Κυριάκου Μητσοτάκη”, επεσήμανε μεταξύ άλλων χθες το βράδυ ο υποψήφιος Βουλευτής Άρτας της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Στάθης Γιαννούλης, κατά την εκδήλωση εγκαινίων του πολιτικού του γραφείου που βρίσκεται στην οδό Σκουφά και Σταματελοπούλου, μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό εκατοντάδων φίλων του.

Ο Στάθης Γιαννούλης, σε μια ομιλία με πολλές αναφορές στην προηγούμενη θητεία του στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπου και σημείωσε με νόημα πως «γνωρίζετε πολύ καλά ότι θα μπορούσα χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα να συνεχίσω την ενασχόλησή μου με τα κοινά & τον χώρο της Τ.Α.

Η μακρόχρονη & επιτυχημένη πορεία των χρόνων αυτών μου εξασφάλιζαν μία ακόμη άνετη επανεκλογή, κάτι που κανείς δεν αμφισβητεί και που ακόμη & οι αντίπαλοί μας ομολογούν.

Μία επανεκλογή που θα ήταν για ακόμη μία φορά η επιβράβευση των προσπαθειών μας και της σχέσης εμπιστοσύνης που αναπτύξαμε τα χρόνια αυτά με τους πολίτες.

Την κρίσιμη αυτή στιγμή των μεγάλων αποφάσεων δέχθηκα την εξόχως τιμητική πρόταση του Προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ν.Δ. να συμμετάσχω πλέον στην Κεντρική πολιτική σκηνή στελεχώνοντας το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στην Άρτα».

Εξηγώντας, λοιπόν, τους λόγους που τον οδήγησαν να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην κεντρική πολιτική σκηνή υπογράμμισε ότι «αποδέχθηκα την πρόταση με ενθουσιασμό καθώς αποτελούσε για μένα την καλύτερη επιβράβευση και αναγνώριση των προσπαθειών μου.

Μία πρόταση αλλά ταυτόχρονα και ένα μεγάλο στοίχημα να ανταποκριθώ στις προσδοκίες & να δικαιώσω τον Πρόεδρο & τη Ν.Δ. για την εμπιστοσύνη τους.

Μία πρόταση που βάζει τέλος στο χθες και δημιουργεί νέους ορίζοντες πιο ελπιδοφόρους αλλά και πιο αποτελεσματικούς για το μέλλον.

Την πρόκληση αυτή και το μεγάλο στοίχημα το αποδέχθηκα».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Στάθης Γιαννούλης, ιδιαίτερα συγκινημένος, μίλησε για όλους εκείνους με τους οποίους συμπορεύτηκε τα προηγούμενα χρόνια, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα όσα πέτυχαν με βάση αυτή την συνεργασία:

«Συνεργαστήκαμε, σχεδιάσαμε από κοινού και υλοποιήσαμε σημαντικές παρεμβάσεις στον χώρο της αυτοδιοίκησης.

Είμαστε παρόντες & αφήσαμε ανεξίτηλο το στίγμα μας στο χώρο της Τ.Α.

Γευτήκαμε χαρές & λύπες, ζήσαμε επιτυχίες & απογοητεύσεις αλλά σταθήκαμε όρθιοι παλεύοντας μέρα με τη μέρα για ένα καλύτερο αύριο για μας και τα παιδιά μας.

Ήταν μια περίοδος πλούσια σε παρεμβάσεις που μας έδωσε την ευκαιρία να βιώσουμε από κοντά τα προβλήματα του τόπου μας, να προβληματιστούμε, να προτείνουμε λύσεις και να αποκτήσουμε μία τεράστια εμπειρία για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του.

Είναι αλήθεια και ομολογείτε από όλους, ότι τα χρόνια αυτά αποδείξαμε έμπρακτα το ενδιαφέρον μας για τα κοινά και προσφέραμε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να δοθούν οι πρέπουσες λύσεις στα προβλήματά του.

Το μεγαλύτερο όμως επίτευγμα και σημείο αναφοράς των χρόνων αυτών ήταν ότι καταφέραμε να ενώσουμε την τοπική κοινωνία, αμβλύναμε τις αντιθέσεις που μας χώριζαν και μετατρέψαμε την διαφορετικότητα σε βάση υγιούς συνεργασίας βασισμένη στην εμπιστοσύνη και στην επιδίωξη του κοινού σκοπού, που δεν ήταν άλλος από την καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης των συμπολιτών μας.

Στην πορεία αυτή που τώρα κλείνει αισθάνομαι βαθιά την υποχρέωση να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που συνεργάστηκα μαζί τους και με συντρόφευαν όλα αυτά τα χρόνια με πρώτους και καλύτερους τους δημοτικούς μου συμβούλους, τους εργαζόμενους, τους συναδέλφους μου Δημάρχους στην Άρτα & σε όλη την Ήπειρο, τους Νομάρχες & τον Περιφερειάρχη καθώς & όλους τους φορείς του Δημόσιου & ιδιωτικού φορέα».

Περιγράφοντας το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ο Στάθης Γιαννούλης στάθηκε σε δέκα σημεία αυτού, σημειώνοντας επί λέξει:

Το σχέδιο μας

– Επιτρέπει σε κάθε έναν από μας να βλέπει το σπίτι του ως χώρο ασφάλειας και θαλπωρής, και όχι σαν πηγή εξόδων και επιβαρύνσεων. Ως αληθινό περιουσιακό στοιχείο και όχι ως βάρος.

– Δημιουργεί νέες δουλειές , καλά αμειβόμενες και σε καλές συνθήκες εργασίας, μέσα από την ενθάρρυνση των επενδύσεων και την ώθηση στην επιχειρηματικότητα και την ιδιωτική πρωτοβουλία.

– Μειώνει τους φόρους και τις εισφορές, αυξάνοντας έτσι το πραγματικό διαθέσιμο όλων των ελλήνων, και κυρίως εκείνων που δοκιμάστηκαν περισσότερο από την κρίση.

– Εγγυάται την ασφάλεια κάθε πολίτη και προστατεύει το δικαίωμα του να κινείται και να εργάζεται, ο ίδιος και η οικογένεια του, χωρίς φόβο.

– Εξασφαλίζει στους νέους πρόσβαση σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα σύγχρονο , ανοικτό και ποιοτικό, μοχλό της κοινωνικής προόδου και της οικονομικής ανάπτυξης.

– Διασφαλίζει την πρόσβαση όλων των πολιτών σε υψηλού επιπέδου δημόσιες υπηρεσίες υγείας.

– Καθιστά επιτελούς την πολιτεία σύμμαχο των πολιτών , καθώς το κράτος θα έχει στόχο να βελτιώνει την καθημερινότητα τους, να υποστηρίζει τις δραστηριότητές τους και να λογοδοτεί σε αυτούς, αντί να λειτουργεί ως τροχοπέδη στην οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία.

– Διασφαλίζει την κοινωνική αλληλεγγύη, δημιουργώντας ευκαιρίες για όλους, ώστε κανείς να μην υποχρεώνεται να ζει σε συνθήκες φτώχειας, ανασφάλειας και φόβου για το μέλλον.

– Προστατεύει πραγματικά το περιβάλλον, όχι μόνον για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλά και ως αυτονόητη προϋπόθεση μιας καλύτερης ζωής για όλους μας.

– Προωθεί την ισορροπία μεταξύ εργασίας και οικογενειακής και προσωπικής ζωής. Ώστε ο καθένας να μένει ικανοποιημένος από την καθημερινότητά του, να γίνεται περισσότερο παραγωγικός, και να βελτιώνει το επίπεδο ζωής του και την οικογενειακή ευημερία του.

Καταλήγοντας ο κ. Γιαννούλης, στην ομιλία του, που να σημειωθεί διακόπηκε αρκετές φορές από τις επευφημίες και τα χειροκροτήματα των παρευρισκομένων, έδωσε το σύνθημα ότι: «Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μπορούμε να κάνουμε τη ζωή καλύτερη για κάθε ελληνίδα και κάθε έλληνα και ιδιαίτερα για τις επόμενες γενιές.

Αξίζουμε καλύτερα και όλοι μαζί θα πάμε την Ελλάδα μπροστά.

Αυτό είναι το μήνυμα.

Ελλάδα μπορούμε. Άρτα μπορούμε».


Share:

Διαβάστε επίσης