Βιογραφικό


Προσωπικά Στοιχεία


Γεννήθηκα το 1960 και μεγάλωσα στο χωριό που αποτελεί τη γενέτειρα του Νικολάου Σκουφά, το Κομπότι Άρτας. Είμαι παντρεμένος με τη Φαρμακοποιό Ντιάνα Μαρία-Βεατρίκη, με την οποία έχω αποκτήσει δύο κόρες, τη Ναυσικά και την Μαριάντζελα.

Σπουδές & επαγγελματική σταδιοδρομία


Οι σπουδές μου στην Φαρμακευτική, ήταν ο λόγος που έφυγα απ τον τόπο που μεγάλωσα. Στον επαγγελματικό στίβο μπήκα πολύ πριν την ολοκλήρωση των σπουδών μου, καθώς σκοπός μου ήταν, από τα πρώτα χρόνια της ενηλικίωσής μου, να είμαι συνεχώς δημιουργικός, παραγωγικός και αυτόνομος. Το πρώτο επίσημο επαγγελματικό μου βήμα ήρθε το 1990, όπου άνοιξα το δικό μου φαρμακείο στο Κομπότι Άρτας, επάγγελμα το οποίο ασκώ έως σήμερα.

Ξένες γλώσσες


Μιλάω άπταιστα την Ιταλική γλώσσα και έχω γνώσεις της Αγγλικής.

Ενδιαφέροντα - Χόμπι


Έχω τρομερό πάθος με το ψάρεμα και τον κήπο μου. Όταν οι υποχρεώσεις μου το επιτρέπουν, επιδίδομαι στο αγαπημένο μου ψαροντούφεκο ή περιποιούμαι τα κηπευτικά μου. Παλαιότερα, όντας νεότερος, ασχολούμουν ερασιτεχνικά με τον αθλητισμό (παίζοντας κυρίως μπάσκετ με καλούς φίλους), τώρα βέβαια αρκούμε στο να παρακολουθώ απ την τηλεόραση ή διά ζώσης τα αθλητικά δρώμενα,

Κοινωνική Δραστηριότητα


Η ενεργή συμμετοχή μου στο κοινωνικό γίγνεσθαι του τόπου μου, αρχίζει από την μεγάλη μου αγάπη για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Έχω διατελέσει πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας Α.Ο. Κομποτίου «ΣΚΟΥΦΑΣ» για αρκετά χρόνια, όπως επίσης και μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Κομποτίου. Επιπλέον υπήρξα ιδρυτικό μέλος της ομάδας μπάσκετ "Πήγασος 91".

Συνδικαλιστική Δράση


Εκλέχτηκα Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Νομού Άρτας (Χ.Υ.Τ.Α.) στις 24/4/2005 για τη διετία 2005-2006 με ποσοστό εκλογής 57,45% και επανεκλέχτηκα τη διετία 2011-2013 με ποσοστό 60% , όπου και συνέχισα να εκλέγομαι μέχρι και το έτος 2018.

Στις εκλογές για το νεοσύστατο Σύνδεσμο (ΦΟΣΔΑ ΗΠΕΙΡΟΥ) το Δεκέμβριο του 2013 εκλέχτηκα Πρόεδρος στο Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ηπείρου.Επανεκλέχτηκα στις 23 Ιουνίου του 2015 και διατηρώ αυτή τη θέση μέχρι σήμερα.
Είμαι μέλος του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Ηπείρου.
Έχω διετέλεσει γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Άρτας, μέλος του Δ.Σ. Σ.Υ.Φ.Α. και μέλος του Δ.Σ. της Σ.Υ.Φ.ΑΡΤ. Επανεκλέχτηκα για τη διετία 2007-2008 με ποσοστό εκλογής 94,50%. Για τη διετία 2009-2010 το ποσοστό εκλογής ανήλθε στο 100%.

Πολιτική Δράση


Έχω εκλεγεί Δήμαρχος Κομποτίου το 2002 με ποσοστό 62,20% και επανεκλέχθηκα το 2006 με ποσοστό 81,06%, όπου παρουσίασα πλούσιο έργο σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας και της δραστηριότητας των κατοίκων της περιοχής.
Σήμερα διατελώ τα καθήκοντά μου ως Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά στο νεοσύστατο Καλλικρατικό Δήμο από τον Ιανουάριο του 2011, όπου και εκλέχτηκα με ποσοστό 54,95%.Επανεκλέχτηκα στις εκλογές Μαΐου 2014, με ποσοστό 55,28% από την πρώτη Κυριακή.


Ανοικτό κάλεσμα


Η μακρόχρονη εμπειρία μου στον χώρο της Τ.Α., τα οράματα και οι αγώνες των χρόνων αυτών, αποτελούν τα εχέγγυα για μια νέα πορεία. Με πρωταρχικό μας μέλημα τον άνθρωπο, καλώ όλους τους συμπατριώτες μου να πορευθούν μαζί μας σε μια προσπάθεια αναγέννησης, βασισμένης στους κεντρικούς πυλώνες της ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα, της προσέλκυσης επενδύσεων, της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και την διασφάλισης καλύτερης ποιότητας ζωής για όλους.